Op deze website

julesprast_2017_250x250Welkom op de website van Jules Prast, historicus, auteur, sarcoïdosepatiënt en zenboeddhist, voorheen o.a. werkzaam als journalist, docent, voorlichter bij het ministerie van Financiën, hoofd persvoorlichting bij ABN Amro en directeur corporate communicatie bij Philips.

Deze website maakt een selectie beschikbaar van publicaties van de auteur, die bij elkaar een periode van ruim vijfendertig jaar beslaan.

De inhoud van de website is georganiseerd in rubrieken die zich bewegen rond vier thema’s: Zen & Boeddhisme, Leven met sarcoïdose, Persgeschiedenis en Voorlichting & Communicatie.

Tezamen bevatten deze thematische rubrieken meer dan 400 artikelen, deels bestaande uit blog posts, deels ook uit elders verschenen publicaties en interviews.

De rubriek Persgeschiedenis bevat een downloadbare versie (pdf) van het boek De mannen achter De Standaard. Geschiedenis van een antirevolutionair dagblad, dat de auteur in 2018 uitbracht.

De twee grootste rubrieken zijn Zen & Boeddhisme met 250+ artikelen en Leven met sarcoïdose met 100+ artikelen). Beide gaan vergezeld van een overzicht van (deels downloadbare) bronnen en literatuur.

In de rubriek Zen & Boeddhisme wordt behalve aan Zen verhoudingsgewijs veel aandacht besteed aan de verwante, maar minder bekende stroming van het zogeheten Reine-landboeddhisme.

ATTENTIE: Alle links op deze website verwijzen naar www.anderkracht.nl, het domein waarop de volledige website van Jules Prast zich thans bevindt.