Jules Prast

www.julesprast.nl

Zen & Boeddhisme

Vrede en vrijheid

Na een verblijf van zeven weken in een revalidatiekliniek kijkt Taigu met ogen van verwondering en ontroering naar zijn vertrouwde woonomgeving.

Weer thuis en in het Park van Vrede en Vrijheid, alias Sukhavati, het alomtegenwoordige Reine Land. Wat leeft er onder de bladeren op het water, in het ruisende riet, in de trilling van de lucht die een vogel achterlaat? Wie is het die met de nembutsu op de lippen boeddha’s nabijheid ondervindt? Wiens adem is het die hier ademt? Opgenomen in de resonantie van het spel der elementen verschuift en verstuift er iets en wandelt er door dit tafereel heen welbeschouwd… niemand.

Namu Amida Butsu,
Taigu

  1. Jaap Remmerswaal

    En wat mooi dat die “iemand” weer zijn ontroerende tekenen van leven deelt.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén