Hartverwarming

Onderkoeling is al overleefd

Als ik het koud heb
Lig ik in mijn halve tent
Op bevroren grond
In de Drunense Duinen.

Door een naad in het doek
Komt water drup drup
Mijn slaapzak klam
Mijn uniform in geslopen.

Het koudt in mij
De onderkoeling leeft
Maar wat geeft het
Het is al overleefd.

Auteur: Jules Prast

Historicus, auteur en zenboeddhist. Werkte o.a. als hoofd persvoorlichting bij ABN AMRO en als groepsdirecteur corporate communicatie bij Philips. Volledig en duurzaam arbeidsongeschikt als gevolg van de zeldzame chronische ontstekingsziekte sarcoïdose (ziekte van Besnier Boeck). Schijft onder eigen naam op de blog op deze website onder meer over Leven met sarcoïdose, over de geschiedenis van de Nederlandse pers in de negentiende en twintigste eeuw en over Voorlichting & Communicatie.

Geef een reactie