Sarcoïdose in De Telegraaf

In De Telegraaf van zaterdag 23 november stond een interview met mij over leven met chronische sarcoïdose en over hoop op een nieuw medicijn tegen dunne vezel neuropathie

De Telegraaf

Klik hier voor de tekst van het interview. Aan dit portret heb ik meegewerkt op verzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum. Daar heb ik in 2012 als proefpersoon een behandeling ondergaan met ARA 290, een middel tegen dunne vezel neuropathie dat zich in de testfase bevindt.

Over deze medicijnproef heb ik eerder geschreven in SarcoScoop en op deze blog. Dunne vezel neuropathie is een ziektebeeld dat zowel op zichzelf voorkomt als in combinatie met sarcoïdose.

Jules Prast

Historicus, auteur, columnist en zenboeddhist. Werkte o.a. als hoofd persvoorlichting bij ABN AMRO Bank NV en als groepsdirecteur corporate communicatie bij Koninklijke Philips Electronics NV. Volledig en duurzaam arbeidsongeschikt als gevolg van de zeldzame chronische ontstekingsziekte sarcoïdose (ziekte van Besnier Boeck).

Geef een reactie