Jules Prast

www.julesprast.nl

Sarcoïdose

Sarcoïdosezorg in een regionaal ziekenhuis

Hij wilde eigenlijk internist worden, maar werd longarts. Zijn voorliefde voor puzzelen komt nu goed van pas wanneer Sander de Hosson patiënten met sarcoïdose in zijn spreekkamer krijgt in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Een gesprek over sarcoïdosezorg in een middelgroot regionaal ziekenhuis.

Voor het maartnummer van SarcoScoop, het kwartaalmagazine van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, interviewde ik dr. Sander de Hosson, longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Klik hier om het artikel te lezen.

Eveneens van mijn hand in het maartnummer van SarcoScoop: een artikel over onderzoek naar een nieuw biologisch medicijn tegen dunne vezel neuropathie onder sarcoïdosepatiënten in het Leids Universitair Medisch Centrum. Onderzoeksleider prof. dr. Albert Dahan en dr. Tony Cerami, de uitvinder van het medicijn, vertellen over de onderzoeksresultaten tot dusver.

Wat is sarcoïdose?

Voor meer informatie over SarcoScoop en lid worden van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, klik hier.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén