Vijf jaar sarcoïdose

Deze zomer is het vijf jaar geleden dat sarcoïdose voor de tweede keer mijn leven overhoop gooide. Ter gelegenheid hiervan heb ik voor SarcoScoop, het magazine van de patiëntenvereniging, een ervaringsverslag geschreven met de titel ‘Aanvaarden wat is. Innerlijk blijft het schipperen’.

Klik hier om dit artikel te openen (pdf)

Jules Prast

Historicus, auteur, columnist en zenboeddhist. Werkte o.a. als hoofd persvoorlichting bij ABN AMRO Bank NV en als groepsdirecteur corporate communicatie bij Koninklijke Philips Electronics NV. Volledig en duurzaam arbeidsongeschikt als gevolg van de zeldzame chronische ontstekingsziekte sarcoïdose (ziekte van Besnier Boeck).

2 gedachten over “Vijf jaar sarcoïdose

  • 14 juni 2012 om 20:32
    Permalink

    Dag Jules, ik mis je in de Sangha. Door je lange afwezigheid wordt steeds voelbaarder wat een tol deze ziekte van je eist
    En toch ben je er elke keer ook weer wel, alleen al omdat we noemen dat je er niet bent. En je hoort gewoon bij de Sangha, op afstand. Ik hoop dat je veel hebt aan mediteren. Ik heb laatst voor het eerst zo genoten van ademhalen, ik denk precies zoals Thay het bedoelt. Dat was fijn, dat deelde ik bij het dharmadelen, en nu met jou.
    Veel beterschap,
    Harte groet
    Marlies.

    Beantwoorden
  • 11 september 2012 om 13:40
    Permalink

    Jules,

    Wat beschrijf je je verhaal helder. Je deelt je ziekte/proces met ons zonder enig drama, wat zeker niet vanzelfsprekend is.
    En wat een wijze vrouw heb je toch(het cadeau) , dat heb ik al eerder tegen je gezegd. De meditatie en de beoefening daarvan heeft je toch enige rust gebracht, en doet dit nog, te midden van zoveel onzekerheden. Als rust het goede woord is, misschien is het ruimte?

    Alle goeds gewenst voor jou en je gezin.

    Hilde

    Beantwoorden

Geef een reactie